LIDGELDLidgeld voor 2021:


 


reknr AKO DIVING:  IBAN: BE96 7512 0657 7405   

      BIC : AXABBE22


Bij het lidgeld kan je een tegemoetkoming krijgen via het ziekenfonds. 

Download hier het bijpassende formulier, een bestuurslid naar keuze kan dit aftekenen in naam van AKO Diving:
Alle duikende leden dienen een jaarlijks medisch onderzoek te laten doen. Dit onderzoek is noodzakelijk voor de erkening van het lidmaatschap (formulier kan je hier downloaden: MEDISCHE FICHE NELOS). Vanaf 45 jaar dient er elke 5 jaar een EKG onderzoek onder belasting te gebeuren.

Ter info: je kan het medisch attest reeds laten invullen bij je dokter vanaf september het jaar voordien. Dus het attest voor duikjaar 2022, kan je laten invullen door je dokter vanaf september 2021.


Homologatiekost


Enige tijd geleden, is NELOS gestart met het pre-paidsysteem. Dit betekent dat de opleidingen die reeds voorzien zijn via DIVES vooraf betaald moeten worden. Andere opleidingen zijn pre-paid en nog niet via DIVES te registeren. De overige homologatiegelden en inschalingen worden aangerekend bij homologatie/inschaling.


De homologatiekost is eigenlijk wat je Nelos brevet & opleding kost en staat los van lidgelden. De exacte prijzen worden dan ook door onze federatie Nelos vastgelegd en staan gepubliceerd op https://nelos.be/artikel/homologatie. Heb je hierover verdere vragen, staan we je graag te woord.


Vergunning Put van Ekeren:


Veel van de opleidingsduiken en normale duiken vinden plaats in onze prachtige Put van Ekeren. Met een geringen diepte, geen stroming, doorgaans goed zicht en op 15min van Antwerpen/Deurne is dit een zeer goed bereikbare en gemakkelijke duikplaats. Lees er hier meer over.

De Put van Ekeren is in beheer door AVOS en duiken is er enkel toegelaten met een vergunning. Als AKO & AVOS lid, geniet je hier van een bijzonder voordelig tarief: je betaalt 10€ voor een duikvergunning die 36 maanden geldig is. Onze AKO clubsecretaris regelt jouw vergunning, na betaling op de AKO clubrekening.


Gevulde documententas:


Voor onze nieuw startende duikers, is er een documententas die waarin je eerste logboek zit; een duikboek met informatie en invulformulieren voor je medische attesten en brevetten e.d.; je 1*D cursusboek; ... . Deze documententas koop je aan voor 40€.Totaalprijs nieuwe leden inclusief opleiding:

Nieuwe leden die na enkele gratis en vrijblijvende zwembadinitiaties voor het 1*D brevet willen gaan, kunnen eenvoudig alles samen betalen:

125€ NELOS opleiding & homologatie 1*D

+ 130€ AKO lidgeld inclusief verzekering, clubduiken en zwembadtrainingen

+ 10€ vergunning Put van Ekeren

+ 40€ gevulde documententas

= 305€

1ste lid

130€

1ste lid (van sept 2020 tem dec 2021)

170€

2de lid (wonend op zelfde adres)

120€

2e lid (reeds aangesloten bij andere Nelos club)

75€

Zwemmend lid

75€

Steunend lid

35€

Inbegrepen in het lidgeld zijn:


  • NELOS bijdrage
  • ongevallen verzekering
  • gratis toegang tot het zwembad tijdens de trainingen
  • gratis gebruik van het duikmateriaal tijdens de zwembadopleidingen
  • jaarabonnement op het Nelos tijdschrift Hippocampus
  • gratis lessen en begeleiding door onze monitoren
  • diverse clubactiviteiten.